Heta platser

 Fisketips & Div     
www.mellerudstrollingklubb.se
 

Du är besökare nr:
web counter
  
Mobil: 070-6038806

Good morning boy:s  !n

       
 
https://goo.gl/images/76qsVV                 

Dalbergså-väder

www.yr.no

 

E-mail
AIS-Nytt

Home

Klicka på Silverlaxen


 

                                                      4 juli ---

Björn Bjölgerud
delar sin frokost med sin fiskekompis Svenn ute på Drammensälva.

 


 

 

                                                               4 juli ---

 

Det skulle komma ett foto på Enno-junior idag om det blev en abbor i skryt-storlek ute på Ånimmen igår.
Inget foto kom.
Jag traff Belman på Snajk igår och även han har varit ute för att jaga abbor, men var inte nöjd med resultatet. En som var nöjd var Makrill-Munken som hade en balja med 10-15 mindre makrillar, nog till att Birgit får makrill-smörgåsar ikväll och en dito middag i morgon.
Morgondagens väder  (regn och 10-15 sek/m på gång) är inget för vare sej  makrill eller abbor-fiske. Ett par båtar som bara solar och badar, kommer nog också att hålla sej hemma.

--------------

 

 

 


 

Vidars fiske

 
                                                                  2 juli ---

 

Säve-Enno är tilbaka !
Enno ringer och vill ha lite fisketips om våra småsjöar. Han har haft flera dagar forstörda av vind eller regnväder och vill prova lite småfiske eftersom han har barnbarnet med sej. Han provade Ånimmen idag och fick en abbor från land, detta var nog för barnbarnet till att de glömmer trolling på Vänern och tar morgondagen på Ånimmen. Denna gång tar de båten med sej.
Enno har hyrd en stuga på Hjorten och lördag blir sista fiskedag, återkommer i sept-oktober.
Enno heter Uushoog i efternamn och har stamtavla från Estland-området, ett namn som jag hade stora problem att komma ihåg och kunne stava rätt. Därfor döpte jag den gång teamet till "Säve-Enno".

De kan ju även trolla på Ånimmen, --- hoppas de får så barnbarnet blir nöjd.

 

 


 

 

                       30 juni  ---

Lilja ?

Jodå, han har varit ute , men nån rapport kom inte. han hade chefen med i båten och då,
då blev det inget fiske.
- Vi åkte över till Kållandsö och badade, det var för varmt för att fiska, därför denna långa resa.

Samma sak gällde för Blåman , han hade också chefen med ut dagen före och då blev det inget fiske för han heller.
Gäddlukt i båten är pyton i den värme vi har haft senaste tiden. 


 

                          27 juni  ---

Corona -tider !
Inte en ända norsk, dansk, finsk  eller tysk trollare att se i våra hamnar, varningar för smitta ser ut att fungera nu när kontrollerna har blivit hårdare. Vissa lättnader finns, speciellt för viktiga arbetare från Sverige som arbetar i Norge
Men i Norge gjorde man en stor miss igår, slapp igenom en läkare och en skötare (svenska) som båda bar på smitta, men inte visade några sjuk-symton.  Nu är två sjukhus-avdelningar i Bergen och Stavanger området i karanten.
Debatten på norsk TV har fått en hög volym efter denna blunder.

----------------

 

 


 

 

                           24 juni  ---

Mittsommar !
Det var igår Norge firade Mittsommarafton. Det var full fart på eldningen därsom de fick tillstånd av kommunen och här är det om att göra så stora bål som möjligt. Inte som i Sverige där man har Mittsommarstång och blommor i håret +++, men annars är det likt som i Sverige med en massa öl och annat starkt:
 I Uvdal är där alltid eld på Persgården camping, lite dans och dragspel på en sandudde som sticker ut i Fönneböfjorden i de fall där vädret bestämmer aktiviteten:
Hur de hade det igår vet jag inte eftersom jag hade kontakt med dom "före" fästen startade. Själv deltar jag nästan aldrig i detta firande, här går mitt fiske på eget område före , ofta hela natten med en sexpack och i vissa fall med en kvarting starkt.

-----------------------

 

 

 


 

 

Vidars fiske

 

                             22 juni  ---

Uvdal och Corona-tider?
Det ser dåligt ut for mitt sommarfiske efter riktig öring, --- småttingar, men för en godsmak.
Även Lill-Mike är besviken, han har sett fram till att bättra på sitt PB från ifjol då han tog sina 4 första fiskar på en halvtimme.
Att få hälsa på Dagfinn och Solfrid på  Persgården camping står också på hans önskelista, Tacka för det med tanke på all Cola, glass och godis  som campingens damer serverade .

 

--------------------------

 

 


 

                                   21 juni  ---

Här ser vi Lill-Mike (i gult mitt i bild) när han har hittat en dam som kunde lära han allt om Mittsommardansen.

Som nummer 2 från höger ser vi Dragspel-Bertil med sin 4-mannaorkester. De ställer upp varje år, här vid mittsommarstången och sedan på kvällen till logdansen för de äldre.

 

 


 

                                       20 juni  ---

Makrillen är här och Munken har sjösatt 2 båtar för detta fisket. Lilla trollingbåten och en liten balja för hemmafisket. men vad hjälper det når han drar på "gris-jakt" kvällen före. Strax före det blev bäk -mörkt så sköt han en i mellanklassen och hela natten gick åt före allt efterarbete var klart.
När det var tid för makrillen ,---- då sov han som en sten.

----------------------------

 

             


               19 juni  ---

Det blev dans runt stången för Lill-Mike, körde så svetten rann och som toppen på dagen, han fick vara med och bygga stången och fick beröm för sin arbets-insatts, sorterade blommor och delade ut till höger och vänster.
Jag känner denna gosse, ---- nästa år är han ledare för "bygg-teamet"

 

 


 

Vidars fiske

 

                             18 juni  ---

Dagen före dagen ---
fullt i både Dalbergså och Sunnanå i alla stugor och husvagnplatser. Det blir för mej och Lill-Mike att åka till Dalbergså för här han dansat runt stången i flera år, nåt han inte vill missa en gång till. Jag kom 5 min försent i fjol, det glömmer han inte.
Jag får inte "syndernas förlåtelse" en gång till.

Ha en trevlig Mittsommar-afton !

 

 


 

              17 juni  ---

--- mera corona !

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13205267?first=13205267&fbclid=IwAR0jfmh87tJGn1JDfGXuvEcizEanQCFLNQFmB8PonBsQPr4cdQv2QLaEXb

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/13205267?first=13205267&fbclid=IwAR1Arz3WlWATG7X3iHqEOMyrIIn_jgfsN_I6RbXKmIJx7YlU0epr6yQUI6Y

 

 


 

 

                 15 juni  ---

Corona-tider !
Klicka på denna lenk, mycket att lära.

https://www.facebook.com/dennis.svensson.5099

 

-------------------


 

 

                 13 juni  ---

En likblek valross observerades i Dalbergså på morgonen !
simmande fram ock tillbaka i älven länge före nån på campingen hade vaknat. Valrossen som är från Västkusten hade ett avtal med Einar att komma och hjälpa till med upptagning av båten, --- men se där, ingen kontakt på telefonen och på campingen var ingen vakna.  Bara att hoppa i älven och simma över i bara kalsongerna, blek var han från förut, men nu blev han likblek av det kalla vattnet. Jag tror han sväljde ett par Corona-virus också.
När han svänger in i Munkedal senare på på förmiddagen (utan kalsonger) , då har Einar fått fart på telefonen, ett par timmar försent för att vara till nån nytta

Munken fick sej en lärdom, campinggästerna är ett kristet folkslag  som håller morgontimmarna heligt. Sover av sig både synder och Corona-basilusker.

----------

 


 

Vidars fiske

 

                 10 juni  ---

Varför så dåligt med trollare och fiske , trots fint väder?
En förklaring fick jag idag när jag sökte efter kassör-Fredrik, båten var avriggat för trolling, nytvättad och fin,  for nu är det semester -tider , --- och då ---
då kommer chefen själv ombord för att bada och sola, fisklukt och gädd -slem kan då förstöra den finaste sommardag. Så är det bara för de som har köpt sig stora kombi-båtar. Jag känner en från Örebro som kommer att toppa på detta område om han får som han vill, en norsk båt som är hela 3,45 bred så han måste ha "bred last" både för och akter för att kunna få den från Norge till Örebro efter E 18. (2 rum och kökbåt)
Jag undrar om han har kostnaden för en sådan transport inräknad i köp-priset. Båten har dubbel -manövring, en extra i aktern så det är bara att köpa in trolling-riggar.  Hemma-chefen har redan godkänd köpet. Båten vill få namnet, "Gäddan 3."
Gäddan2, är en sägelbåt, även den är riggad för trolling.

-----------------

 

 


 

                    7 juni  ---

Rättelse !
Jag hade ett nytt våfflabesök i Dalberså idag. Här fick jag höra att jag måste ha glömt vad Solveig heter. Damen här i bild heter alltså Solveig och inte Gunvor som jag skrev igår.
Så kan det gå även om jag har känd Solveig i över 35 år, ---- jag bara
skylde på åldern ---
   

 

 


 

                        6 juni  ---

Dalslands godaste våffla !
Nu är kafeet öppnat och jag trodde jag skulle bli första kund, i stället så hamnade jag med 3 grodyngel i bilen, mitt i en kö på 70 raggarbilar som idag skulle ha sin träff i Dalbergså.
Våffla och kaffe blev det ändå i sälskap med Gunvor, Lolo , Bertil och Kerstin, bild1. På bild2 ser vi delar av besökare i det fina vädret.
Inga trollare att se. Nu är det inga trollingbåtar kvar vid gästbryggan frånsett Munkens båt , en båt som har fått förlängd liggtid efterssom han han har haft en olycka hemma.

 


 

 


                          2 juni  ---


Bra väder, frånsett ett kraftigt regnväder mitt på dagen. Vad jag vet så var det inga trollare ute och i Dalbergså ligger det fortfarande 3 trollare kvar vid huvudbryggan.

Corona-viruset , nu har det kommit 2 fall här i kvarteret där jag bor. inte roligt. I hela Mellerud skulle det vara 11 insjuknade , ett rykte jag hörde på kafeet.

Till det positiva i Coronatider är enligt norsk TV att de med blodgrupp "0" , klarar sej 30% bättre än övriga blodgrupper när de blir smittade. Positivt nytt för mej som tillhör denna blodgrupp, men knappast för de  övriga blodgrupperna..

----------

 


 

 

Vidars fiske

 

                           1 juni  ---

 

 

Månadsmästare. Maj, Peter Böj !

 

En båt var ute i Dalbergså idag, Kringler, men jag vet ej vad han fick i baljan, Han skall flytta sin båt idag och då blir det bara 2-3 båtar kvar som ligger i vägen för sommargästerna, nåt som skapar problem för Bertil och de beställningarna som kommer i helgerna. Då händer det att mycket stora båtar kommer , båtar som tar stor plats.

Nästa år så vill vår-säsongen för trollare bli avkortad med 2 eller 4 veckor.

 

 

 


 

                              30 maj  ---

Ingen stor dag för trollingen, vare sej för antal fisk eller antal trollare. Det ända som var bra var vädret om man bortser från rätt så hård vind mitt på dagen.
Den ända båt som var ute var Nerstrand, även han har fått känna av krisen p g a coronan`s smittorisk med avbokningar på löpande band. Idag körde han med 3 vänner från Bengtsfors. Några körningar har han haft på Silensjöarna tidigare på våren, annars har det varit tunt, nåt som har varit rätt så kännbart för plånboken.

-----------------

 

 


 

                                27 maj  ---

Corona-tider -_---
Allt hörs negativt ut, mycket negativt, så även för trollare med en stängd gräns som sätter en stoppare för besökande. Det händer nästan inget i vare sej Sunnanå eller Dalberså
----men , det finns ett pytt-lite antal som är stornaöjda, till ex gränshandelen på norsk sida som gnuggar sig i händerna med mångmiljon-belopp i omsättning nu när de får behålla alla de som drog till Sverige för att storhandla.
På vår sida av gränsen finner vi den raka motsatsen, tomma affärer utan norrmän med feta plånböcker som håller affärslivet på topp. Speciellt Strömstad är illa ute, här är ju halva stadens handel baserat på gränshandelen.
Ett vaksin är nu den ända räddningen  för många, nåt som kan dröja till nästa år, om inte längre.


 

 

                               22 maj  ---

Packad och klart !
Baronen och hans gäddmacker drog upp båten igår och gjorde allt klart för hemresan i morgon.
Ett åskväder drog in över Mellerud och jagade både Baron och Robbanbåten iland, men så fort åskan var över så drog Baron-båten ut igen. 4 gäddor fick de, --- en annan gäddbåt körde tomt.
Glömde att fråga hur det gick för Robban, en Robban som inte räknar gäddor,   --- bara laxar.

----------------------------------

Dagens tabell med Guld , silver och brons-färger för de 3 i topp.


 

Vidars fiske

 

             22 maj  ---

Flera gäddbåtar än trollare ute idag. Baronbåten kom in med "bara" 3 gäddor, slagen av Robban-laxtrollare med hästlängder som förutom alla sina gäddor hade 2 fina laxar.
Både Robban och Baronbåten skall ut igen i morgon om nu vädret inte blir för jävligt, mycket regn är på gång.

 

 


 

   

Det blev 11 gäddor igår på Baronbåten. Om ni tror att Vänern blev 11 gäddor fattigare så tar ni fel, Baronen både pussar och kramar alla gäddor före de försiktigt sätts ut igen.

Dagen avslutades med den bästa Chili con karne jag nånsin har smakat, en hemmagjord gryta där Baronens kok- kunskaper bevisade att han är lika duktig i köket som han är med fiskespöet. Jag ser fram till nästa bjudning.

-------------

Nedan ser vi gäddkungarna när de klappade till kaj idag efter en lång dag. "Bara" 8 styck och inga bamsingar.
Även laxtrollarna var missnöjda med dagen. Av de 3 jag pratade med så var det 2 med 1 fisk var och en som körde tomt. På radion hördes bara 1 båt med full pott.

På bild 2 var det en som var mycket nöjd, norrlandskändisen Ogge med personbästa +20 kilo. Han var och gästade Patrik i Söderhavet  under tiden som Baronen ligger här i Mellerud. Ett hattlyft-----

 

 

 

 


 

                     20 maj  ---

Dagen startade bra för Baron-båten. De gick ut vid 3 tiden och redan första timmen låg denna bamsing i båten.

Senare  fyllde de boxen med 2 till.
Lägg speciellt märke till det hemliga draget på sista bilden,
---- det var en hemlighet, ---- men inte nu längre.

(Ring Baronen, --- han har flera överraskningar)

 


 


 

 

                      19 maj  ---

Gädd-Baronen på väg !

Inte engång att gå på kryckor kan stoppa Baronens fiske, (en lång historia)
Nu är han iallafall på väg till sitt årliga "gädd-fiske" här i Mellerud. Skulle det gå så galet så det biter på en sekunda lax ..... då tar han den också.

Skitt fiske !

---------------

 


 

 

Vidars fiske


 

                      17 maj  ---

 

Corona-viruset
--- i mitt närområde, enligt en rapport jag fick idag. 70 m. Sonen i huset är Lill-Mike´s lek-kompis.
Jag tror inte att det, som vanligt , skall stå en farfar-bil och vänta när skolbussen kommer de följande dagarna.

-----------------

 


 

                         16 maj  ---

Soligt och fint väder,  men för kallt och blåsigt för att kallas sommarväder.
Efter en lugn trollingväcka nästan utan trollare så hade jag väntat mej en helg med storbesök, ----endast ett släp att se.
I Dalbergså hittade jag Elvira från Igarka, Jenisejfloden i Sibir, (de som hjälpte till vid utplanteringen för 5 dagar sedan). Hon är den ända jag har mött under ett långt liv som kommer här ifrån och då kunna berätta lite om stället där jag "frös" en hel månad.
 

Här ser vi Elvira med sin dräng puttsa på sin nyinköpta Polarbåt. Hon jobbade, ----han kommanderade, ---- detta trots att hon hade varit Fenrik i ryska militära.
Några historier från min tid i Igarka eller Stalintiden hade hon inte eftersom hon föddes länge efter.

 

 

 

 


 

                             12 maj  ---

Damen rött från i förrgår, rysk och född i Igarka i Jenisejfloden hon låg i Dalbergså under helgen. Jag hoppas jag kan träffa henne igen eftersom jag låg här i Igarka nästan en hel månad 1949 och lastade plank för England.
Igarka, så mitt i Sibir man kan komma räknat från Nordkap till Beringstredet, en resa jag aldrig vill glömma med flera dramatiska upplevelser med stormar och fast i isen. Jag var 18 år den gång och detta var under Stalintiden med fångar och deporterade som stuveri-arbetare.
Huff för en månad. Svinkallt var det också .

 

 

                             11 maj  ---

2000 smolt satt i mynningen, Dalbergså !
Alla var, som vanligt från Sävenfors, i perfekt skick, stora, blanka och friska, inte en ända transport-skada att  se.

Ovan foto visar först solt-kassen på väg ut och på väg in.

Foto 3-4 visar ett en grupp ryssar , bosatta i Tyskland, som rensade lite i gäddbeståndet före de hjälpte till med utplanteringen. Övriga hjälpare var Bertil+junior, Lolo och Solveig, och inte att förglömma Görgen Lund som kom up från Vänersborg med båten på släp, sjösatte och bogserade kassen ihop med mej, för att därefter dra upp båten igen och tacka för sej.
Ett hattlyft till alla ovan.

-------
Damen i rött, också ryss, är bosatt i Sverige och gäst på campingen.


 

 


                            10 maj  ---

 

Bild2 visar en nyhet i Dalbergså, ett traktordragit släp med plats för ett 10:o tal vuxna och nära det dubbla för barn, detta för de gäster som vill bekanta sig med Dalaborg, Qvanten och övrig omgivning.
Bild1 , här har vi farfar Hugo, fått detta namn av fasta gäster i hamnen. Hugo, en populär gubbe bland campinggästerna, var ute igen igår och solade sej.

Endast 1 trollingbåt var ute igår, detta i samband med upptagning, vet vad han fick.

 

 


 

 

Vidars fiske


 

                            8 maj  ---

Våren är här !

Ovan foto är från i förrgår i Dalbergså och visar först ett vårsläpp med ett 15-tal Harley-gubbar och deras nypolerade stora cyklar när de tar sej en fika i hamnen.
Bild två visar den största snok jag någonsin har sett där den ligger och solar sej i vårsolen.  Snokens längd kan ni räkna ut själv eftersom det är runt 40cm i bildbrädd.
Visst är det vår, dags nu att flytta på alla trollinghusvagnar som ligger inne på själva kampingen.

---------------

 

 

 


 

                                 7 maj -----

Dalbergså !
Laffen och Rakel var ute idag, Laffen fick 1 fisk och Rakel körde tomt.
Rakel fick en på 5,5 kg igår.
Båda packade och åkte hem. 

-------------------------

 

 

 

 


 

                                        6 maj ------

Dalbergså !

Bertil och jag fick flytta på en båt idag eftersom det skulle komma in en mycket stor båt som inte får plats utom att ligga på bryggans mittparti, raksträckan.
Tänk på det att när det närmar sig sommaren eller i början av hösten att helst undvika att ligga där, och att definitivt inte ha låsta båtar utan att Bertil får en nyckel-kopia.
Dagens båt var inte låst ock den ligger nu på bryggans övre del.

Idag var 3 båtar ute, Björn, Laffen och Rakel. De 2 första kom iland med 1 fisk var. jag vet ej vad Rakel fick, han tog en mycket lång dag.
------

Görgen Lund, fjolårs-vinnaren, rätt så van nu med stora Väner-fiskar har nyss varit Karlshamnområdet där han hade nån +20 på önskelistan. Det lyckadess inte. Nu har han dragit dit igen med högre mål på önske-listan,     ----- +25 kg heter det nu.
Lycka till, Görgen.

--------

 

 


 

  
   
                                                      5 maj ------

 

Ovan lista växer, dock är det inte många att se i hamnen. I Dalbergså var det helt tomt. Corona-tider hindrar alla norrmän att komma över gränsen och det märks, jag har inte sett en norsk båt i Sunnanå på en hel månad.

Det går fortfarande många bamsingar utanför Hjorten, det är bara att spotta i nävarna och dra ut och dra upp dom.
Skitt fiske ..........

-----------------------------


 

 

Vidars fiske


 

Full fart i hamnen, sjösättningsfeber !
Båtar sjösattes på löpande band, --- nästan. ------------+ en god del gäddfiskare.
Inte bara här vi har båtar som jagar storgäddan, de finns i norra Vänern också. Micke på Verket hade en av dom med sig och de drog en 6.kilos lax, -----  detta utan att gäddfiskarn var det minsta imponerad.

Igår var Micke ute och kom iland med 2 styck, båda i underkant 5 kg. Micke är förvånad över det stora antalet fettfene-fisk som finns där uppe, själv drog han 2 styck. En annan båt hade samma dag  över 50% med fena.
Bra för aveln, de behövs uppe i Klaraälva.

--------------------------

 

 

 

 


 

                        2 maj ------

Team Larsson utgick ifrån Torsö
1/5.
Väldigt lite trollare ute på sjön
Det blev en godkänd lax på 6.5 kg
En lax med fettfena runt 4 kg
En för liten öring och 4 gröna. Modell större
Vatten temperaturen låg mellan 5.0-6.0

Ha de//Micke

 

-----------------

Hei Einar – moro å se igjen bildet på sida . Snakket med Terje Strand fra Svartebeck nå om bildet. Det var jo han og jeg som fisket det som lå i haven til Rosa. Terje kommer ut om noen dager for å kapre noe med prikker.

Ha det bra gamle venn – Hilsen Don Roberto

Terje Strand har fortfarande stuga i Svartebeck. (Hjorten)

--------------------------

 

 


 

                                                 30  april  ------

Militärkaptenen ?
Kommer ni ihåg denna trollare som var med redan på -80 -talet. (Mannen med pingpong-bollarna efter en hjärt -operation)
Han ringde igår och kunde berätta att han nu har solgt sina 2 båtar och nu vill bli av med allt av trolling-utrustning eftersom han nu endast skall hålla sig till lite makrill och spättafiske. Trolling och 2 båtar blir lite för jobbigt.


Han hade besök av Rene`. Matti och Laffen igår och blev av med en del prylar, men han har mycket kvar, mest wobbler och småsaker/instrument

.
Ring om du har intresse av nåt,  tel +47 456 01 234

Han skickar med ett foto från det året han blev klubb-mästare i slutet på --80talet.

------------------------------

 

 

 

                                                  29 april  ------


Foto från dagens utplantering, Hjorten ! 10500 öringar.

En lyckad utplantering, allt fungerade perfekt med smolt av bästa kvalitet och inte en mås att se. Inte een skadat fisk flöt up p g a transport-skador, nåt som måste anses som en rekord med tanke på den långa transporten på 30 mil.

En eloge till Janne och George på Sävenfors -odlingen för den fina kvalite` de har på fisken.
Storleken var också toppen, helt up till 300 gr.

 

 


 

Vidars fiske

 

                                                  25 april  ------

Det blev 2 styck , 6,9 och 4 kg.

Jorma

 

------------------------------------

 


 

                  25 april  ------

En dag med toppenväder, men trots det så var det inte många ute. Möjligens team Brålanda. Team Hudik drog hem och att det inte blev nån rapport från Görgen Lund i Karlskrona berodde på att nån +20-kilos blev det inte och han var hemma redan på torsdag.
Det var allment dåligt fiske där just denna veckan.

 

 


                    24 april  ------

4 båtar låg i Dalbergså hela förmiddagen och väntade på bättre väder.
Hudik gick ut på eftermiddagen och kom iland med denna granna öring.
De tackar för sej och åker hem i morgon.

I Sunnanå var det endast 1 släp att se och det tror jag var en gäddfiskare.

----------

 

 

 


 

 

 

                     23 april  ------

Roger Svensk i bild med en 5,3 kilos.
Hur det blir i morgon beror på vädret , om det blir för blåsigt så åker de hem på förmiddagen.

  ------

 

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                       22 april  ------
 

Lax 8,1 kg

MVH: Jorma

 

--------

Utöver Jorma så var även Per och Roger Svensk ute. De kom iland med en 64:a, lite för liten eftersom de hade en + 10.o på önskelistan.
De kunde berätta att det inte kan komma nån rapport från Christer Wilhelmsson , han fick inte sjösatt båten förra helgen p g a is på sin insjö väst för Hudik.

-------

I söderhavet med utgång från Karlshamn, ligger Jörgen Lund och jagar sin + 20 kg utan att lyckas. Men men, han har 2 dagar kvar, ---- det kan gå vägen.


 

                        20 april  ------

Glada Hudik !
Här sitter Per, gasten i Roger Svensks båt, med en öring på 4,8 kg.

Dags nu att gubben Wilhelmsson sänder en rapport om vad han får hemma i Hudik.

 

-------------------------

 

 


 

ktigt i vinnartagen och har planer på att ta de resterande kepsarna ut året. Henrik visar ingen blygsamhet när han väl har kommit i båten.

 


 

 

Vidars fiske

                               3 april  ----

 

Så var det dags att ta fram hatten igen för allt grattande som har kommit
både på Facebok och på mail. Att det bara blir Tompa/Göta som jag tar med i bild, beror på hans fina sångröst som han väckte mej med på morgonen.
Lite skrovligt i stämbanden , men det blir så i dessa corona-tider
.

 

Untitled.jpg

 

Einar 88 år ung

Ja må han leva uti 100 år,
 sen ska han skutas i en skotkärra fram

 

 

 

 

 

 

(dekalerna kommer senare, även en till Åsa.)

 

 

                                  1 april  ----

Det är bara att lyfta på hatten,
inte bara som ledare av Silverlaxen, men
också som vinnare av "Mars-kepsen.

 

 

 


 

                                     28 mars   ----

Gäddmaffian !
Den ända båt som kom in under kvällen var denna Kinna/Kållered-båt som tackade för sej efter helgens gäddfiske..
Nöjda var de inte, men tröstade sej med en under gårdagen på 9,8 kg.

---------

 

 

 

 


 

 

                                    28 mars   ----


 

Team Larsson utgick ifrån Torsö
27/3
4 Laxar blev det, varav en godkänd på 75 cm  6.3 kg 
Dom tre andra låg runt samma längd och samtliga hade fettfena, så dom gick tillbaka
Ha de //Micke

---------------------------

Det är dessa båtar av ribb eller trackertyp som har lurat mig hela veckan. Bilar med släp är normalt täcken på att det är trollare ute, men hela denna veckan har upp till 6 styck varit i hamnen. Denna Göteborgare har varit ute varje dag under veckan.
Inte nöjd med gäddfisket, gemförd med tidigare år.


Av trollare var det max 3 styck och två av dom bröt tidigt, endast Team Brålanda körde full dag i blåst och kyla.
1 liten öring var allt.

 

 

 


 

                                      27 mars   ----

Team Teddy !
Det var 10 båtar med släp i Sunnanå, de flesta av dom var gäddfiskare. 3 trollare där de 2 första iland körde tomt. Team Teddy från Göteborg som tog en extra lång dag fick inte napp före kl 05. Då fick han den i bild, plus en större som inte ville med in i båten.

---------------

 

 

 

 


 

Vidars fiske

                                       26 mars   ----

 

Trots sol och fint väder så var det inte en kotte att se i hamnen. Endast 1 släp.
De ända levande var Björn Tössberg som tog en kopp kaffe med Tommy fiskare, .....
 ... men de satt inomhus.

--------------------

 

 


 

                                            23 mars   ----

Storproblem ?
Det kan det bli för norska trollare i karanten om Telia/Telenor öppnar slussarna för att spåra var de har varit när de blir tagna på gränsen. Biltelefon, ---ett måste för alla  i en modern värld, --- men ett farligt verktyg att ha i fickan om den inte är avstängt.

............

 

 

 

 

 


 

 

             22 mars   ----

 

Team Trollet !      i bild.
Nöjda var de, en fin fisk idag och även 1 igår. Även Robban/Fredrik fick fisk idag, vet ej antalet, ingen rapport. Många båtar ute.

I Dalbergså var 6 båtar ute, varav 4 körde tomt. Inga sura minor , speciellt inte efter att humoristen Blåman berättade att Peter Böj länge stod och pumpade på en 5 kilos blykula, en historia berättad i äkta Blåman stil.
Inga fel de talgåvorna.

Ett par "Rena" åker hem ikväll, ---- 14 dagars karante´n väntar.

------------

 

-------------

                  


             21 mars   ----

Ingen stor dag !
Av trollare såg jag bara 2 som kom in med flaggan i topp. Robban och Fredrik gick ut i samma båt.
Alla de övriga visade sej att vara gäddbåtar där minst 4 körde tomt. De 2 Trackerbåtarna jag pratade med igår, hade p g a morgonvinden sjösatt i Tösse. Jag vet ej om gäddorna var på bättre humör där uppe.

----------

 

 

 


 

Vidars fiske

 

                    20 mars   ----

Gäddspecialister. !
Här ser vi den första iland av 2 båtar från Skåne/Blekinge, hungrig efter en lång dag på sjön. Här med nykokt köttsoppa.
Det är inte första gången dessa gossar är i Mellerud. bra kända där gäddorna står. Jag tror båda båtarna stannar över helgen.

Inga trollare ute, gällande norrmen så tror jag de har problem med att passera gränsen med en båt på släp.

 

 

 


 

                   19 mars   ----

Trots att det var blåsigt så var det en båt som gick ut från Sunnanå, en gäddfiskare.
Från Dalbergså var en Rena -båt ute.

-----------------

 

 

 


 

                      18 mars   ----

 

www.hallingwobblern.no

KLicka på lenken så får ni se urvalet av Hallingens produktion, Martin heter han, men är mera känd som Hallingen. Jag skall be han om ett provex som jag kan ha i bilen, for när han och Björn kommer nästa gång , ----- det bestämmer korona-viruset.


 

 

 

                      16 mars   ----

Riktigt fint vårväder hela dagen. Soligt och varmt, men inte en trollare att se. Jag tror jag var den ända som fick "full panna". 4 stora abbor och några gös.
Bosse fiskare kom iland medan jag var i hamnen, fiskmiddagen räddad för flera dagar.

--------------

 


 

 

 

                        15 mars   ----

Munken.

Som ni förstår så är detta gårdagens "full pott", inte engång en Munk vågar sig ut i dagens väder.
20,5 kg väger fiskarna ihop och det bör räcka för en liten familj i en par månader framåt.

 

 

 

 


 

                          14 mars   ----

 

Team Bengtsfors kom iland med denna långa slanka öring som ser sjuk ut. Knappast et genfel, antagligt en skada på undre gälfästet som har gett fisken problem med födan.

En fin dag på sjön med många båtar ute.
Full pott på Munken och Peter Böj, bara 3 båtar körde tomt.

 
Peter med sina 3 granningar där alla låg mellan 8 och 5,5 kg  
Team Adventure Trolling från Rälengen med Martin Ruud som dräng och håvare. Så blir det när han tar hela 2 smådamer med i båten.
2 nybörjare som stornöjda drog var sin fisk på sin första Vänertur.
Skall vi döma av deras smil , så blir det inte sista gången de hänger med Martin till Mellerud.
 

Hej, 

 

Idag släppte Vänern äntligen en fisk till min båt(med stor hjälp från Munken)! Lax på 8kg fick min bror drilla, jag fick jag drilla 2 småtassar😩 Men pojkarna blev imponerade  iallafall😊

Simon
 

 

 

 


 

                13 mars   ----
 

Björn Bjölgerud ?
Det händer alltid nåt när Björn är ute på fiskeresor. Så också när han kom till Dalbergså på torsdag. De fick en kort tur ut i snöyran igår, fick en fin öring på "Halling-wobblern", men den ville inte in i håven. Båten full av snö och en sjösjuk Halling fick Björn att sätta kurs iland.
Väl iland fick de dåliga nyheter om Corona-viruset , Hol kommune ville stänga kommungränsen och Hallingen ville hem i full fart. De glömde att ringa mig och glömde allt i Stugan där också Björns jacka hängde, en jacka där Björns nycklar låg i en ficka.
Efter en punktering kom till slut Björn hem till Vikersund kl: 11 på kvällen och till en dörr han inte hade nycklar till.

Jag tror Björn klarade av denna situation också, eftersom han tidigare hade en "särbo" i våningen över.

Jag har känt  Björn i 38 år och skulle lätt ha skrevet en hel bok om alla hans bravader när det gäller fiske.
-

 


 

Next